Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » August » 7 » Branza a la Cetea
6:36 PM
Branza a la Cetea
Cetea este localitatea de obarsie a bunicii mele, ardelenca harnica, femeie puternica de la munte, care a razbit in Bucurestiul cel emancipat, venita aici, undeva dupa razboi.

Acum bunica mea ma priveste undeva din ceruri, dar spiritul ei, ochii ei mici -caprui si mainile muncite imi sunt pururea imagini dragi si pilda de reusit in viata a unui om simplu.

I-am spus Branza a la Cetea, pentru ca acolo am degustat-o initial in compozitia placintelor coapte pe frunze de nuc in cuptorul cu lemne al matusii. Sigur ca n-am pastrat reteta clasica si am improvizat, ajungand la acel gust delicios care imi aminteste de copilarie.Ce va trebuie: un "brat de buruieni”, glumesc!

O legatura de marar, 2  legaturi de loboda rosie, stevie, codite de ceapa verde.

150 gr urda, 150 gr branza de capra (sigur puteti amesteca si orice alte branzeturi pe care le doriti).

Ulei de masline pentru calit/unt.

Tehnica: Tocati marunt ‘’buruienile”, caliti-le pe foc pana se inmoaie si adugati amestecul de branza pasat anterior cu furculita.

Acest amestec poate fi utilizat la tartine, la placintele cu aluat de paine, deasupra focacciei, pe post de umplutura de pizza, la umplutul rosiilor sau ardeilor etc.

Vizualizări: 438 | Adăugat de: bobdegrau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: