Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » August » 8 » O cina de vis la POPASUL PESCARILOR
11:24 PM
O cina de vis la POPASUL PESCARILOR
Daca ați poposit pe litoralul romanesc, faceți si ceva bun pentru simțurile voastre. Bucurați-va de o cina într-o locație deosebita, poziționata pe o limba de plaja cândva sălbatica, astăzi destul de populara datorita notorietății restaurantului. Designul locației este o combinație reușita intre mobilierul ce imita răchita, acoperișuri interesante, umbreluțe văzute pe plajele hawaiene, marea ce desfasoara val după val si multa energie benefica ce emana chiar locul în sine. Drumul de acces este anevoios, apoi treceți calea ferata la pas si dați piept cu denumirea localului postata pe un perete zugrăvit in cărămiziu. Șocant la prima impresie, caci accesul este învăluit in praful drumului neasfaltat si asurzitor al semnalului trenurilor ce aduc turiști pe litoral. Fascinantul te loveşte astfel mult mai aprig când pătrunzi pe terasa restaurantului! Un fel de joc a „ cald –rece”!
 
Fiind mai mulți, am comandat un platou pescăresc pentru 6 persoane, noi fiind 8. Îndestulător. Tartinele cu icre pe felii de lamaie colorau platoul imens. Ceapa roșie tăiata mărunt se putea asezona cu icre, de fiecare mesean, in funcție de preferințe. Midiile delicioase se topeau in gura, delectându-te cu prospețimea lor si uleiul îmbibat exact cat trebuie in crusta pane. Frigăruile de melci mi-au amprentat gustul încă virgin fata de acest preparat. Sa nu faceți cumva greșeala sa le ratați …. Melcii par rigizi la prima atingere însă au o textura a cărniţei fină dând bine la gust, pregătiți alături de ardeiul gras tăiat mărunţel. Melcii se înşiră si alături de feliuțe de ceapa alba pe bețigașele parca prea mici pentru cat de savuroși erau si cat puteam eu sa pap la foamea imensa pe care o acumulasem pe parcursul zilei petrecuta pe mare cu velierul (vedeți si postul meu „Ioane, toate panzele sus!”). Alături de midii, erau şi bucăţele subțirele de şalău, preparate pane si niște peste mic prăjit, nesemnificativ însă de amintit in acest post. Mujdeiul este un Regal care încununează si desăvârşeşte gustul preparatelor.
 
 
 Felul doi, a fost un mixt de peste, cu cate un peste din trei soiuri: de calcan, biban si încă unul pe care zău dacă mi-l mai amintesc. Calcan am mâncat prima data la ON Plonge in Mamaia, când am rămas uşor dezamăgită si de preparare si de gust. Aici însă mi-am rebalansat opţiunile viitoare si spre acest peste. Sigur însa, in topul preferinţelor mele rămân somonul si păstrăvul.
 
 
Desertul simplu, clasic tipic unui dulce pregătit repede in casa de fiecare mămică. Poate si aici patronii vor gândi ceva mai elaborat. Grupul nostru s-a desfătat însă cu plăcinta dobrogeană (o dezamăgire pentru mine, căci mă pregătisem să aştept în farfurie un desert sărat si nu plăcinta cu brânză dulce şi stafide), plăcinta POPASUL PESCARILOR (un pandișpan uşor crescut cu un strat puţin prea subţire de cremă fără prea multă savoare), plăcinta cu mere şi clătitele destul de „babane” cât să pună capac festinului.
 
 
SUGESTII sau DE IMBUNATATIT: ar fi o nevoie MARE sa existe PÂINE DE CASA si sa se renunţe la pâinea tip toast; plăcinta dobrogeana sa fie si în varianta sărata; borșul de peste sa poată fi servit si la cina (mie personal mi s-a părut că e o strategie ca să comande omul ceva mai scump şi zău dacă se face!); tartinele de icre sa fie puse si pe feliuţe de lime – portocală, caci colorează si mai bine platourile.
 
La capitolul servire si amabilitate se poate lucra mai cu spor. Cafea la ibric făcuta chiar pe terasa! In rest, nota 10 pentru calitate, aspect si răbdarea de a construi un bussines de succes! Nota de trecere, ușor peste 5, pentru preturi…destul de mari…si cred ca vecinii Bulgari, prin restaurantul de la Dalboka, ne-au dovedit ca se poate. Cafeaua de nota 6………amabilitatea personalului 6!
 
 
Sa nu cumva sa nu va faceți rezervare din timp! Este deschis si iarna, daca s sunteți in trecere!
Vizualizări: 2067 | Adăugat de: bobdegrau | Cuvinte cheie: chefal, plaja, icre, preturi mari, POPASUL PESCARILOR, Olimp | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: