Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » Septembrie » 2 » Sa facem inghetata!
9:47 PM
Sa facem inghetata!
Vara asta m-am ambiţionat, dar si mobilizat, sa mai alung din E-urile zilnice ale familiei si sa pregătesc îngheţata prin bucătărioara mea draga. Am reusit sa-mi pătez peretii cu afine si zmeură (aşa că barbatu-miu a avut de lucru şi el cu trafaletele).
Am testat pe rand inghetata de ciocolata, zmeura, afine, mure, lamaie, piersici. Bun, bun, bun…dar nu recomand celor certati cu talentul in bucătărie sau celor care se tem de oul crud! Ceea ce trebuie să perfecţionez la anul este să fac îngheţata care să nu mai îngheţe tun. Am citit la un moment dat într-o revistă că un strop de alcool ajută la păstrarea unei consistenţe rezonabile a îngheţatei. Sigur voi testa!
Ingredinte de bază: 300 ml. frişcă lichidă (care are E-uri), cred că se găseşte şi smântână dulce pentru bătut, 250 gr. smântână de la ardelenii din pieţele bucureştene, 4 oua si cam atât, 250 gr zahăr fin. Eu lucrez de regulă dintr-un litru de frişcă, mărind aproximativ proporţional restul ingredientelor.
Tehnică: batem cu mixerul albusurile băţ, adăugăm treptat zahărul în ploaie. Separat batem cu mixerul galbenusurile. Batem frişca cu smântâna. Adăugaţi smântâna spre final căci întăreşte imediat frisca. Dacă umplutura va fi de fructe, faceţi frişca foarte tare. Cele trei ingrediente bătute separat se vor amesteca cu lingura de asta dată prin cădere (nu amestecare!) într-un castron. Aceasta bază se poate folosi pentru amestec în orice combinaţie fie cu ciocolată, vanilie, rom, gem, fructe etc.
Aruncaţi şi o lingură de alcool de calitate (un lichior mai puţin aromat/coniac).
Tehnică compoziţie din fructe: Fructele de pădure se dau prin blender (dacă vă place îngheţata ceva mai dulce puteţi adăuga şi două linguri de zahăr). După mixare daţi prin sită, presând cu mâna pentru a separa sămănţa de restul fructului.
Zeama se amestecă în compoziţia de bază cu lingura prin cădere (nu amestecare!) într-un castron.
Piersicile se fierb căteva minute, se curăţă de coajă si se bagă în blender după care se amestecă in compoziţia de bază.
Siropul de ciocolată: 50gr cacao de bun calitate, 5 - 6 linguri apă, 5 linguri zahăr. Frecaţi ca pe nes până se omogenizează mixul şi adăugaţi apă, dacă „cacaoa mai cere”. Puneti la foc mic, amestecati cat mai des in compoziţie până începe să fiarbă cu bulbuci, precum terciul de mămăligă. Nu lăsaţi pe foc nesupravegheat că riscaţi să se afume (eram cât pe ce s-o fac şi eu!). Adăugaţi în compoziţia de bază preparatul călduţ, astfel încât este bine să vă programaţi din timp execuţia siropului de ciocolată, căci nu puteţi ţine prea mult nici preparatul de bază dar nici ciocolata, acestea intarindu-se şi nu se mai pot combina.
Vanilia/Romul eu o/il pun de regulă în gălbenuş când fac preparatul de bază. Se poate folosi batonul de vanilie (pe care îl găsiţi la plafar) sau zahărul vanilat.
Pentru asamblare urmărţi şi pozele.
Sper să fiţi multumiţi de rezultat. Eu am produs în vara asta câteva kg bune de îngheţată. Nu mi-e clar însă, dacă luând în considerare şi munca de retuşat pereţii pătaţi, am făcut şi financiar vreo economie … sincer nu cred.
Vizualizări: 950 | Adăugat de: bobdegrau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 QMxtAaY  
0
Patients without esophagitis on evaluation or uninvestigated GERD symptoms can be managed with symptom triggered PPI use <a href=https://cialiss.makeup>buy cialis with paypal</a> All laboratory tests were conducted at the same laboratory and by an expert before and after the intervention

Prenume *:
Email *:
Cod *: