Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » Septembrie » 1 » Un 8 + pentru Azalia Hotel & SPA!
9:50 PM
Un 8 + pentru Azalia Hotel & SPA!
Locatatie: Azalia Hotel & SPA St. Constantin si Elena, Varna, Bulgaria
Distanta din Bucuresti: aproximativ 3 ore si jumatate, 280 km
Drumul: liber, se circula cu o medie de 75 km/ora
Coordonate GPS: 43.2375, 28.015556
Statiunea Constantin si Elena: monotona, fara posibilitati de agrement extra hotel
In apropiere, pe o raza de 30 km, puteti vizita: Nisipurile de aur (aproximativ 20 minute - pentru animatie, terase, mici suveniruri), Balcic (aproximativ 30 minute), Cap Kaliacra (pentru priveliste si suveniruri dragute) si ferma de scoici de la Dalboka - coordonate GPS 43.403052,28.389444 (nu ratati salata de melci!)
Am fost pentru a doua ora la acest hotel. Cazarea este ok, camerele maricele, toate avand vedere spre mare. Personalul este amabil, check in-out se face in maximum 5 minute. Cazarea se face numai dupa ora 14, dar puteti folosi alte facilitate (plaja/mancare, sauna, vestiare etc.) ale hotelului intrucat va dau ‘’bratarica’’ de cum sositi.
Curatenia o pot aprecia cu nota 9. Prosoapele se schimba zilnic, daca este nevoie si se face inclusiv curatenie in camera. La venire sunteti intampinati cu câteo sticla de vin si in minibar vi se ofera in costul cazarii apa plata zilnic si un suc (foarte chimizat!). In hotel mirosul este optim, si nu se simte/vede igrasie sau mirosul de la bucatarie. In camera primiti halate si papuci!
Aveti si prosoape la plaje pe care le puteti schimba zilnic.
Plaja este foarte buna, iar hotelul este bine amplasat, avand toate facilitatile concentrate la 30 m de tarm. Pachetul contine la UAI si pescarusi furaciosi si dodoloti, carora le plac pizza, pufuletii si orice tine de patiserie. Cum nu esti atent iti rapesc preparatele de sub nas.
Mancarea este variata si am apreciat in mod special faptul ca nelipsitii cartofi prajiti de la sistemele AI sunt inlocuiti cu tot felul de legume fierte sau inglobate in sufleuri sau mancaruri gustoase si gatite in stil mediteranean. Am remarcat si bolurile pline cu verdeata proaspat tocata, ceapa verde/rosie/alba, ardei, masline/ciuperci/clasicele rosii si castraveti, astfel incat poti compune usor, atat salate cat si iti poti completa mancaricile deja preparate de ei. Nu lipsesc fructele (prunele au fost super!), inghetata pe care poti sa-ti torni toppinguri "de diverse ’ (buna la gust dar foarte ‘’colorata’’). Deserturile slabute, insa, daca iti place, poti inlocui cu orez cu lapte sau gris cu lapte care sunt aproape nelipsite. Intre mese, daca vrei sa rontai, gasesti si saraturi si pizza (cam slaba calitativ), biscuiti, fructe. Bauturile de slaba calitate, cafeaua, de-a dreptul oribila (sigur, asta daca nu beti de regula cafea facuta la ‘’dozadoare’’ din pastile), asa ca, va recomand apa plata cu lamaie.
Calitatea precara la bauturi am intalnit-o si la resorturile turcesti, astfel incat nu pot depuncta hotelul pentru asta. Fata de alte hoteluri din Bulgaria, gasesti mereu loc la masa si nu urla nimeni dupa tine daca iesi cu o cafea la plaja.
Sezlongurile sunt suficiente, dar evident cele mai bune locuri sunt ocupate de cu seara de romanasii nostri care le leaga cu prosoapele doua cate doua in semn de ‘’AICI E REZERVAT”. Hotelul e foarte prietenos cu familiile cu copiii, dar sincer pe noi ne-au stresat o leaca piticii care erau parca prea multi si prea mici. Exista si o zona cu plata unde puteai sa faci un Jacuzzi in aer liber (1 ora 30 leva), sa stai pe un sezlong mai ‘’elegant” (la 5 leva) si sa ai mai multa liniste, fiind usor mai departe de zona de piscine (100 m).
Animatia si spectacolele sunt slabute, dar merg daca stai doua, trei zile (nota 6 este una corecta).
Seara va recomand sa jucati carti sau remi in lobby, ascultand melodiile dragute cantate live de un nene care se pricepe sa zicem la cantat la orga/voce.
Un minus pentru lifturile care se misca tare greu, dar un plus pentru miscarea pe scari, care pana la urma face bine si la siesta si la consumul de calorii. TV are si PRO TV International, asa ca puteti asculta o stire daca sunteti dependent de informatii din tara. Presa romaneasca gasiti in centrul statiunii (dar scumpa, ca deh!). Netul (wirless) merge cat sa va trimiteti un e-mail in lobby, iar in camera pentru a folosi netul ori cumperi cablul ( 5 leva) ori vii cu cablul de acasa. Serviciile de internet le cotez la nota 6, dar sigur ai un castig ca sunt gratuite si poti citi si presa totusi.
Un plus sunt serviciile spa pe care rar le gasesti in resorturile bulgaresti gratuite. Au doua saune care functioneaza intr-un program suficient cat sa faca fata tuturor celor interesati si puteti sa va aduceti si esentele (vezi postul meu Sauna benefica pentru cei care nu fac excese! „http://daniela.ucoz.com/index/blog/0-4”).
Sala de fitness e un dezastru, dar o puteti inlocui cu un alergat pe malul marii daca va tin articulatiile. Masajele au preturi de "masaje”, dar va puteti permite macar o jumtate de ora de rasfat la 30 de leva.
Atat piscinele cat si marea sunt strajnic pazite de salvamari…si chiar pot acorda nota 10 pentru vigilenta. Noi am prins doua zile cu steag rosu si zau ca nenea salvamaru’ n-a lasat mai mult de genunchi de om in mare. Nisipul e fin, scoici putine si curatenia pe plaje este buna.
Piscinele au apa fara acel miros insuportabil de clor, dar poate ar fi de dorit sa fie mai atenti cu curatarea lor, caci turistul necivilizat mai baga piciorul inmuiat in nisip in piscine sa se curate sau o foloseste drept gunoi pentru cotoarele de mere.
Sunt si doua topogane care pot fi sursa de amuzament, atat pentru copii cat si pentru adulti. Daca aveti evenimente de serbat, personalul restaurantului va rezerva o masa si, singur, va pregatesc un tort si va ofera si o sampanie.
 
Costul este o atentie la "tanti bucatareasa”daca vreti!
In concluzie, as reveni la acest hotel, pentru ca ofera servicii per total de 8+, personalul este amabil si energia locului este una care incarca bine bateriile dupa doua, trei zile de stat cu ochii atintiti inspre mare. Pretul platit per camera este unul corect (aprox. 42 de euro de persoana in sezon, 25 euro in extrasezon cu UAI).
Vizualizări: 1667 | Adăugat de: bobdegrau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: