Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » August » 7 » Ce faci cu un avocado bine copt?
7:05 PM
Ce faci cu un avocado bine copt?

De multe ori ma intrebam cum pot manca oamenii avocado! Curiozitatea m-a facut sa iau odata u n avocado dintr -un cos frumos pozitionat la raionul de legume- fructe de la Mega! Si l-am taiat si m-am speriat! Nu faceti gresala mea sa credeti ca avocado e stricat cand dati de un ditamai „samburoiu”! De asemenea, avocado e copt atunci cand pipaindu-l (si nu va ganditi la sex!) e moale, sa spunem cam cum e o para „batuta cu mila”.

Si, ca sa nu cadeti in pacatul meu si sa intoaceti capul in directia opusa cand vedeti acest fruct, invatati sa-l „ pipaiti”, „sa-l curatati” si „sa-l gatiti”. Ia de vedeti tehnica curatarii: http://www.youtube.com/watch?v=PAAMx_R523o&feature=fvsr

Din pacate greu gasesti avocado copt la noi (mai nou la Mega gasesti) insa daca nu aveti noroc sa gasitit fructul copt, luati-l din timp si asteptati cu rabdare sa se inmoaie (1 saptamana cred ca ii este de ajuns). Probabil ca poti face multe in gastronomie cu un avocado, insa eu am invatat anul trecut, cand de altfel am devenit ‚’iubitoare’’ de acest fruct si ma bucur cand il vad in cosul de la Mega gata copt! Sigur imi vine pofta de GUACAMOLE . Mancarica e foarte faina, o leaca calorica, dar numai cu calorii bune. Am citit si eu pe net si preiau ce am gasit referitor la calitatile curative ale avocado "este originar din Mexic, unde este folosit pentru producţia de ulei. … Acest fruct conţine între 14% şi 25% grăsimi vegetale uşor asimilabile, ce protejează vasele sangvine. Este apreciat de asemenea pentru proprietăţile sale antioxidante, hepatoprotectoare, antiinflamatoare, hipoglicemiante. Studiile au demonstrat că avocado reduce intensitatea simptomelor ce însoţesc creşterea în volum a prostatei. Recent, s-a descoperit că în avocado se găseşte o substanţă – persenona – cu acţiune antiinflamatoare”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. "este bogat în vitaminele A, B, C, D, E, K. Datorită B-urilor, acest fruct are efecte tonice asupra sistemului nervos şi este sursă bună de vitamina A (60 micrograme/100 g), ce stimulează acuitatea vizuală. 100 g avocado ne furnizează 15 mg vitamina C şi 1 mg fier, elemente cu rol important în stimularea imunităţii şi prevenirea anemiei feriprive.”

Si, alaturi de poze, sa va dau pe scurt si reteta: 



2 bucati avocado copt, cateva fire de patrunjel (sau corinadru verde si sau bobite de corinadru), un catel de usturoi, un lime, ½ lamaie, sare de mare (sau sare neiodata de la Salina Slanic) …si cine n’are sa puna sare, sare, o jumatate de rosie, ceapa diverse sortimente (rosie/alba!), tortilla chips (recomand produsul de la raionul de produse eco de la Mega) Se taie avocado, se curata, se stopeste imediat bine cu lime (ca altfel oxideaza), se toaca marunt rosia, ceapa, verdeata, se zdobesc bobitele de corinadru, ustoroiul se freaca cu sare. Avocado se zdrobeste cu furculita (daca nu se zdrobeste usor inseamna ca nu l-ati lasat suficient la copt) iar, apoi, se arunca peste toata zeama de la lamaile folosite. Amestecati apoi cu ce ati tocat marunt.

Urmariti imaginele si sunt sigura ca va iesi. Dupa ce faceti prima data dupa reteta, nu va marginiti in a pastra aceleasi ingrediente si improvizati (ex: bagati si masline,cherry, poate si ardei rosu…n-am incerca inca! GUACAMOLE se serveste cu tortilla chips (si nu exagerati cu ele caci ingrasa!). Nu pastrati mai mult de doua zile ca-si piede savoarea si oxideaza! Multumesc cumnatului meu pentru cele mai bune sfaturi in prepararea GUACAMOLE!


 

 


 


Marcile indicate in articol si redate in poze sunt amintite fara scop comercial sau de publicitate.
 

Vizualizări: 4685 | Adăugat de: bobdegrau | Cuvinte cheie: GUACAMOLE, coriandru, Lime, avocado | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 2
1 Doamna Bounisa!  
0
Hello! Am facut si eu avocato de'asta si este foarte delicios. Nu mai am rabdare pana la urmatorul articol, asa ca te rog sa-l postezi mai repede

2 bobdegrau  
0
O sa postez cat de curand noi retete draga mea! tongue

Prenume *:
Email *:
Cod *: