Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » August » 8 » Conopida înfuriata
11:29 PM
Conopida înfuriata
O mâncărica sățioasa si sănătoasa ușor de pus in tigaie si imediat in farfurie. Putin calorica si recomandata si persoanelor fără deprinderi in ale bucătăritului. Ce ne trebuie: 1 conopida medie, condimente (ierburi de Provence, chili, șofran, 1 fir de mărar), jumătate de portocala, oțet balsamic, sos soia, ulei de măsline, un caţel de usturoi, suc de la 2, 3 roșii, smântâna/sana/chefir.
Fezandarea conopidei: (aceasta etapa poate lipsi, daca nu aveți timp si răbdare). Pasiunea pentru gustul asezonat al condimentelor îmi da de fiecare data răbdarea necesara de a combina! Așa ca, va invit sa experimentați si voi! Revenind: se rupe/taie mărunt conopida, se pune cate un praf (un vârf de lingurița) din condimentele enumerate, usturoiul, se stropește amestecul cu portocala, oțet balsamic, sos soia. Sarea ar trebui sa lipsească,întrucât sosul de soia este de regula destul de sărat. Lăsați cel puțin 30 min. la rece.
Preparare: Intr-un Wok turnați ulei de măsline (2 linguri), „lansați la tigaie” conopida cu tot cu sosul in care ați fezandat-o, caliti-o la foc mare câteva minute, amestecând astfel încât sa nu se prăjească prea tare. Micşoraţi focul, puneți un capac si lăsați 10 minute pana se înmoaie. Adăugaţi sucul de roșii si lăsați inca 10 minute sub capac. Secretul este sa nu pasteurizati in Wok conopida, deci stați cu ochii pe ea!
Opriți focul si adăugaţi doua linguri de smântâna pe care o amestecați in conopida. Înlocuitori mai „dietetici” sana/chefir.
Servirea: se poate consuma călduța, ca preparat distinct sau ca garnitura.
Vizualizări: 999 | Adăugat de: bobdegrau | Cuvinte cheie: calorii, conopida, portocala, Condimente, dieta | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: