Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » Septembrie » 1 » Guest House LIVISRA- Viseul de Sus
10:00 PM
Guest House LIVISRA- Viseul de Sus
Daca iubiti capitele de fan si verdele proaspat, daca savurati roua diminetilor si va place sa va imbatati de aerul tare de munte, locul potrivit ar fi Guest House LIVISRA. Veti fi intampinati cu prietenie parca de-o viata de catre doamna Israela si veti fi rasfatati de greierii cantareti mareti in fiecare seara. Sigur, lasand poezia locului, voi face cateva aprecieri obiective legate de cazare. Locatia este destul de anevoioasa ca acces cu autoturismul, in sensul ca trebuie sa mergi pe un drum de tara ingust aproximativ 1 km, dar sigur merita pentru peisajul ce va va vraji imediat ce-l veti descoperi. Camerele sunt micute, asa ca daca mergeti cu copii de peste 12 ani, luati o camera separate pentru acestia. Curatenia nu este atuul forte al pensiunii.
Sincer, mi-ar fi placut sa gasesc mai multa curatenie, atat in camera cat si in spatiile de relaxare din exteriorul pensiunii. Probabil ca lipsa de personal se resimte si prin aceasta zona. Un mare minus, a fost mirosul puternic de ‘’canalizare’’ care, sincer, nu s-a resimtit decat in una dintre camerele pe care le-am inchiriat, dar a deranjat.
Cabana fiind din lemn, declarati-va norocosi daca langa voi nu gasiti un vecin care sforaie (noi am dat de un nene care ne-a tinut treji vreo cateva ore din noapte!). In rest, amabilitatea si prietenia proprietarei pot suplini minusurile. Sper insa ca viitorul va aduce si pe linia minusurilor imbunatatiri considerabile.
Zona de relaxare din interiorul pensiunii este decorate destul de incarcat dar, probabil , aduna laolalta amintiri din calatoriile si viata cuplului, ceea ce amprenteaza sa spunem corect acest spatiu.
 
Gatitul este o joaca, precum spune insasi Israela, insa l-as face poate doar de show in fata turistilor, caci pentru gatitul detaliat este nevoie de mai multa curatenie si o mascare a frontului de lucru, inclusiv a veselei ce se aduna dupa debarasarea meselor. In pretul camerei este inclusa cafeaua, ceaiul, laptele, apele si sucuri.
Am degustat niste salate inedite, am schimbat idei interesante, am socializat seara cu turistii veniti la descoperit Maramuresul si am ciocnit cate un pahar de palinca buna cu care ne-au omenit gazdele.
 
Micul dejun este unul rezonabil, cu multe mezeluri si putine produse facute "in casa”. Sigur au fost si retete de retinut pe care le voi prezenta in alte posturi de pe blog. Cina o puteti servi tot in regim buffet sudez si sigur ai ce sa mananci. Pretul unei cine este usor ridicat (45 de lei de persoana) insa, date fiind posibilitatile zonei in materie de servit cina, merita sa incerci si cinele pregatite cu dragoste de Israela. In perspectiva urmeaza sa se definitiveze si un mini centru Spa (picina, Jacuzzi, salina, sauna) si niste bai in butoaie facute ca pe vremuri. Regret ca nu le-am testat. Daca ar fi sa aleg o locatie in Maramures, pot spune ca as reveni cu drag aici, dar poate cu elicopterul, caci tare lung mai e drumul spre aceasta zona a tarii. Pretul este unul corect pentru serviciile oferite. Total pentru servicii de cazare 6 +, masa 8, pentru locatie si amabilitate 10.
Vizualizări: 1955 | Adăugat de: bobdegrau | Rating: 4.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: