Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » August » 7 » Idei de weekend
6:38 PM
Idei de weekend

Si, pentru ca Bucurestiul (si imprejurimile) e orasul din iubita noastra tara care ofera multe oportunitati de petrecere a timpului liber, m-am gandit sa adun laolalta cateva idei ‘’sic’’ de weekend. Daca ne place sau intentionam sa facem mai multa miscare, iar in timpul saptamanii programul de lucru este o piedica, atunci fructificati la maximum toate posibilitatile "light” de a face sport.

Invitati-va prietenii la un tenis de camp, dimineata pe racoare sau seara la noctura. Tenisul e un sport scump, insa, daca iti plac ocaziile, poti vedea ca lunar apar doua, trei oferte la http://www.redutti.ro/ sau la http://www.adulmec.ro unde cu 12-15 lei "poti avea”  o ora de tenis si echipamentul gratuit. Si, dupa tenis cine pierde face cinste!

Piscinele sunt un mod placut de a imbina sportul cu "veselia balacitului”. Si iata cateva locuri de balacit pe care le recomand. 

Piscine in aer liber: Complex Valea Iazurilor, Complex Elisa, ambele in Belciugatele si Water Parcul din Otopeni. Locatiile le gasiti pe "goagal”. Mancarea din restaurantele acestor complexe e slabuta, dar merge. La Valea Iazurilor e bun borsul de peste si, daca insisti, iti fac si cafea la ibric. Din pacate nu prea mai gasesti aceasta bautura prin localurile Bucurestene…toata lumea face numai cafea din PASTILE (HORIBLE). Elise se lauda cu o limonada buna. Coborati si la Restaurant Diana, unde pe ponton puteti privi cocosei si gainuse motate, lebede etc. si, evident, savurati papanasi ornati cu coaja de portocala si lamaie (bun, bun, bun!).

Water Parcul din Otopeni, imi place pentru ca inot si privesc avioanele care aterizeaza sau decoleaza. Privitul la avioane ma duce cu gandul la calatorii, la vacanta…deci, mentalul meu devine relaxat de zgomotul motoarelor! Mancarea se gaseste la ‘’impinge tava ’’ si nu e punctul meu forte la capitolul gusturi (oricum scumputa!)

 

Piscine acoperite: Insieme (inspre Targoviste) si Bery Fitness & Spa (zona Iancului). Insieme e undeva la 45 de km de Bucuresti, un loc fain, cu mult spatiu, cu diverse alte posibilitati de divertisment: biliard, plimbatul pe biciclete  (chiar ai unde), ping-pong, calarie (au niste cai fainuti), cu animalute (de ex. poti hrani caprite, berbecuti cornuti etc.). Totul este amenajat intr-un design relaxant, insa atentie ca-i cam scump. Au scos pachete promotionale, 2 persoane cu 49 de lei, incuzand activitatile mentionate, dar sa mergi ‘’ la liber’’ te cam ustura buzunarul! La capitolul mancare stau prost, meniul fiind limitat, si prost ‘’imbinata’’ si preturile...din nou usturatoare...dar, puteti sa puneti un fruct sau un sandwich la punga! Apropo, drumul pana acolo este foarte prost, multe gropi "craterizate’’. Cred ca o vizita la Insieme inseamna si offroad, iar acest sport este exclusivist ca si preturile complexului! Oricum, mergeti cel putin odata la Insieme sa vedeti ca se poate si la noi!

Bery Fitness & Spa e un loc pentru pasionatii de sport in general dar si pentru "ratacitii de duminica”, cand sala de fittnes, piscina si sauna in jurul pranzului sunt aproape goale. Te poti simti ca Richie Rich stand singur in piscina. Au aparate bunute si multa curatenie, chiar daca femeile de serviciu sunt cam acre! Un loc care poate lua usor nota 9 (bravos managerului!) dar care e prea aglomerat cateodata (in cursul saptamanii) si te face sa te lasi de sportul constant practicat la sala. Dar nu-i nimic, ramane ca o alternativa de weekend!

Si, daca n-aveti bani sau chef de iesit, fiti propriul vostru instructor. Mie imi place sa fac ZUMBA. Sunt programe pe net de 50 de minute, usor abordabile, dar care, evident, necesita rabdare dar si ambitia de a trage de picioarele tale vs sa stai cu fundul comod afundat in canapeaua moale si cu zappand TV-ul. Intr-o zi in care lenea e "coana mare” puteti sa bateti la picior un parc in lung si-n lat si tot « ati pus-o » de vreo 20 de minute de miscare! Parcul Titan (sper ca-i zic bine) s-a umplut de "chestii” ce bucura ochiul. Au adus animalute, mai bine zis pasari: lebede, rate, pauni. Intr-un weekend concerta Iovu la  orga  si rasuna bestial muzica lui prin parc!

Alte activitati de testat: sunt un jacuzzi-ul cu miresme de santal si trandafir, sauna cu arome de pin sau menta, masajul terapeutic cu ulei de migdale si catina! Voi dezvolta aceste subiecte in postari viitoare

Ce mai facem noi in weekend, ca tot romanasul: "grataruim’’, barfim cu prietenii la cateo terasa, navigam pe net ca sa vanam oferte, gatim si incercam sa ne incarcam bateriile pentru ziua de luni, cand iar trebuie sa ‘’semnam condica’’!

Mai mergem la cate o piesa de teatru, un stad-up comedy sau la un spectacol de improvizatie!


 

Sigur, mi-ar place sa mai aflu si de alte moduri si locuri in care putem sa ne relaxam intelept, si voi sapa prin vastul internet si voi share-ui cu voi orice alte opotunitati de petrecere a timpului liber.

Marcile indicate in articol si redate in poze sunt amintite fara scop comercial sau de publicitate.


 


 


Vizualizări: 550 | Adăugat de: bobdegrau | Cuvinte cheie: Insieme, timp liber, Complex Valea Iazurilor, Tenis, Complex Elisa | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: