Bine aţi venit, Vizitator | Principala | Înregistrare | Logare | RSS
Principala » 2011 » August » 8 » Sauna benefica pentru cei care nu fac excese!
11:27 PM
Sauna benefica pentru cei care nu fac excese!
Mai nou, lumea noastră bucureșteana a descoperit aburii si transpiratul la sauna. Nu e rău, mi-am spus, pentru un oraș si un popor care încă e certat cu săpunul. Si, pentru ca mai cu ceva vreme in urma m-a surprins o scriere găsita pe net despre curatenia taranului roman, am inteles atunci si chiar mă amuz si astăzi când rememorez, de unde ni se trage! Cronicarul relata ca taranul roman cunoștea 3 bai in toata existenta sa. El avea straturi, straturi de murdărie întărita pe piele. Băile acestea erau la naștere, la nunta si la deces...si cred ca nu trebuie sa ne mire ca ADN-ul „jegului’’ milenar este viu si nevătămat si răzbate in fiecare autobuz sau magazin încă de la prima ora a dimineții. Dar sa revenim la sauna.
Dragii mei, fac sauna de când mă știu, dar modest, anume de câteva ori pe an. Nu exagerați cu sauna, caci sigur nu dați kg jos fără sa tineti regim. In sauna nu se sta mai mult de 15 minute, iar intre 2 reprize de sauna, lăsați sa treacă cel puțin 45 de minute.
Faceți dus înainte si după, acoperiți-va capul, si aromatizați sauna cu menta si pin/brad. Recomand esențele curate (am un post despre aromoterapie unde prezint recomandarea mea pentru loculul bun de achiziționat uleiuri esențiale). Sauna nud e un deliciu, daca locul permite. Trebuie sa știți ca sunt saune mixte sau unisex si ca fiecare sauna are afișat un regulament pe care este bine sa-l respectați! Întrebați-i mereu, când doriți sa puneți esențe, pe cei prezenți in sauna odată cu voi, daca prefera sau nu uleiurile esențiale. Trebuie sa știți ca așa-i politicos si, mai mult, unii pot fi alergici la aceste arome...poate chiar si voi. Testați cu mila la început, utilizând maximum 10 picături in găleata cu care este dotata sauna. Nu faceti sauna la temperaturi foarte mari.
Recomand ca fiind suficiente cele 80 de grade ale unei saune umede. Nu tineti sticluțele de uleiuri esențiale in sauna si așezați-va pe prosopul vostru pentru a respecta regulile de igiena necesare.
Pietrele vor fi udate, după 5 minute de la intrarea in sauna, iar daca spațiul va permite vânturați cu prosopul aburul (precum invartitul lasoului) pentru a se răspândi miresmele repede si eficient.
Pentru începători, copii peste 10 ani si persoane plinuțe, recomand sa stați pe treapta cea mai de jos a saunei.
După sauna, 30 de minute sau in timpul saunei nu beți apa! Este bine sa nu ne masam cu creme imediat ce am ieșit din sauna....si, atenție la cați parabeni băgați! Nu ezitați sa citiți postul meu legat de uleiul de masaj....poate sa va îndrume la prudenta! Cred ca copiii sub vârsta de 10 ani n-ar trebui lăsați in sauna..dar, desigur, fiecare părinte e liber sa aleagă pentru copilul sau. Unele saune sunt dotate cu „măturici’’ confecționate din plante medicinale uscate, cu care se poate realiza o automasare prin ușoara lovire a pielii si cu boluri pline cu apa care stau deasupra pietrelor. In aceste boluri se pot pune pliculețe cu ceai din plante (menta, musetel).
Imediat ce parasiti sauna puteți testa apa din bazinele reci cu care sunt de regula dotate centrele SPA sau camerele cu zăpada. După sauna e bine sa ne relaxam înveliți intr-un prosop moale si, daca timpul si spațiul ne permit, sa ascultam cu ochii inchisi si cazuti in reverie muzica buna in surdina sau sa privim la un acvariu cu pești. Faceți măcar odată in viața sauna umeda si sigur nu veți regreta.
 
Prima senzație nu e tocmai plăcuta, caci va napadeste căldura, însa senzația de după si miresmele pinului si mentei iți dau aripi sa zbori pe potecile relaxării si vieții bune!
Complexe SPA de testat:
Woolf II: Romania-- Bran
Hotel Zan: Romania- Voineasa
Onyria Claros Beach & Spa Resort (fost Carpe Diem):Turcia- Kusadasi
Azalia Hotel & Spa: Bugaria - SF CONSTANTIN SI ELENA
 Pan Pacific: SUA -Seattle
Vizualizări: 1948 | Adăugat de: bobdegrau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: